Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kupujte pozemky na měsíci

Jak je to s prodejem pozemků mimo planetu? Chcete si pořídit vlastní hvězdu a zajímá vás, jak to chodí? Žádný problém, všechno jde!

Parcely na MěsíciGoogle IMG

Už je to nějaký čas zpátky, kdy jsem se na Facebooku setkal s reklamou s nadpisem: „Staňte se Skotským lordem.“ Ze zvědavosti jsem na ni kliknul. Celá věda spočívala v tom, že jistá firma rozprodávala pozemek v jistém skotském hrabství po 10 x 10ti cm. Zároveň však platí, že majitel půdy v onom hrabství automaticky získává titul laird – obdoba českého zemana, tedy nižší šlechta. I když mi nebyl nikdo v oné firmě, která dárkové certifikáty asi za 1000 Kč nabízela, schopen vysvětlit, jak je to s daní z pozemku, i když jen na jednu narcisku, mělo to celé nějaký rozumný základ.

Asi před rokem jsem se setkal s něčím podobným. Opět certifikát na pozemek, nyní již však ne ve Skotsku, ale na Měsíci. První, co mě napadlo, bylo zeptat se, zda ten pozemek bude opravdu můj a když se tam za 20 let stavím, jestli mě odtud nikdo nevyšoupne, a tak jsem se zeptal:

______________________________________________________________________________

Zajímalo by mě, jak je to s mezinárodním právem v této oblasti, protože Měsíc je neutrální území, podobně jako Antarktida, tudíž si žádný stát nemůže nárokovat půdu a není si tak ani možné tuto půdu od nikoho koupit. Dopouštíte se vlastně takového menšího podvůdku za nepřiměřenou cenu.

ODPOVĚĎ: Celý obchod se řídí, mezinárodním právem o vesmírném prostoru, kde skutečně platí, že žádný stát či právnická osoba nesmí vlastnit taková území. Toto Dr.Hope obešel tak, že všechny planety nárokoval jako fyzická osoba s čímž toto právo nepočítalo, a tak se začalo s prodejem již v 80.tých letech 20.století.

______________________________________________________________________________

Tato odpověď mi přišla po roce. Ani jsem nedoufal, že se něčeho takového dočkám. Pořád jsem ovšem nebyl spokojený. Pořád mi nikdo neřekl: „Ano, pokud si pozemek koupíte a časem si i seženete stavební povolení (těžko říct, od koho), můžete na svém pozemku začít stavět, jen co se dokončí rozvod inženýrských sítí.“ Co s tím? Napsal jsem další otravný email, za který mi na České obchodní inspekci museli děkovat. Odpověď také nebyla zrovna přímá:

______________________________________________________________________________

Vážený pane,

k Vašemu podání ve věci prodeje pozemků na Měsíci provozovatelem e-shopu www.prodavamepozemkynamesici.cz sdělujeme, v tomto případě se nejedná o skutečný prodej pozemků na Měsíci, ale o recesní akci. Pro Vaši informaci uvádíme, že už ze způsobu prodeje pozemků na Měsíci či Venuši tak, jak je provozován e-shopem www.prodavamepozemkynamesici.cz je i každému potencionálnímu kupci naprosto zřejmé, že se jedná o recesi, že si žádný pozemek na Měsíci nekupuje a kde předmětem koupě je jen několik listin zajímavého obsahu, přičemž jejichž obsah nemá a nemůže mít žádnou právní váhu – např. i proto, což je všeobecně známá věc, že v silách nikoho z obyvatel Země není zajistit jinému subjektu ochranu vlastnického práva na jiné planetě, nikdo nemůže na jiného převést víc práv, než má sám atd..

Společnost provozující výše uvedený e-shop, i když fakticky neprodává pozemky na Měsíci či jiné planetě, však jeho prostřednictvím uskutečňuje prodej např. knih, triček atd. i recesistických předmětů, a tedy je povinna při jeho realizaci dodržovat povinnost stanovené pro tuto činnost obecně závaznými předpisy. Česká obchodní inspekce provede u této firmy v rámci svých pravomocí kontrolu dodržování těchto povinností.

Podáváme Vám tuto zprávu a jsme s pozdravem

Ing. z ČOI, MBA

______________________________________________________________________________

Prosím, neposmívejte se za MBA. Například já jsem si také dělal Cisco certifikát, a když o tom nemluvím, nikomu to nevadí. Zpráva je opět konkrétní a nevyhýbavá. Alespoň mám jistotu, že firmě zkontrolují, zda správně prodává trička (omlouvám se a pevně věřím, že se jen prokáže čestnost vašeho obchodu). Že se jedná o recesní akci nikde na stránkách nepsali a recesisticky nabízet nic v té době tisíce také není hezké.

Z výše uvedené odpovědi plyne, že pokud chcete letní byteček na Měsíci, nezbývá vám nic jiného, než si tady nakoupit nějaký arzenál, bude to muset být hi-tech, protože s klasickou střelnou zbraní na měsíci neuspějete, vhodným způsobem se tam nechat dovést, zakolíkovat si parcelu a ubránit ji před celým lačným světem. Pak nebude pochyb o tom, že je plácek váš, pokud ovšem nepřiteče zelená hmota a nevypráská vás odtud.

Protože jsem si nebyl jistý, pro jistotu jsem si prošel stránky lunární ambasády, zda opravdu neuvádějí, že se jedná o recesi. V často kladených otázkách, známé FAQ [Fa-kjů], mají uvedeno toto:

______________________________________________________________________________

Jednou bude Měsíc osídlen lidmi. Nemůže se stát, že nás (či naše vnuky) někdo „pošle někam“ i s našimi papíry?

Otázka je samozřejmě rétorická, s daleko větší pravděpodobností budeme my či naši pravnuci posláni někam, pokud žádná potvrzení mít nebudeme. V dohledné době se chystáme založit nový subjekt světového společenství a jelikož nás na počátku roku 2003 bylo už půl milionu, bude s námi nutno počítat. Pro lepší představu o tom, je-li soukromý majetek na Měsíci a jiných vesmírných tělesech možný, zkuste sami odpovědět na několik otázek:

1. Lze si přivlastnit něco, co NIKOMU nepatří (všichni ostatní to odmítli)?

2. Hraje přitom roli velikost či váha daného objektu? Nebo je to věc principu? (srovnejte např. s kamenem)

3. Existuje nějaký jiný, spravedlivější scénář (srovnávejte s privatizačními kupóny)? To, co děláme, se lépe pochopí v přirovnání k stranické výstavbě. Naše činnost je zcela legitimní, od roku 1980 jsme neměli žádný právní problém. Neporušujeme ani jediný zákon a žádné změny, které by mohly být přijaty v budoucnu, nemohou proces ohrozit, žádný zákon totiž nemá zpětný dopad, neplatí pro to, co se stalo v minulosti. Dva američtí prezidenti (Ronald Reagan a Jimmi Carter) mají vlastní pozemky na Měsíci. Ve světle posledních událostí to má značnou váhu. Nic na světě není jisté, kromě toho, že nikdo není nesmrtelný. Je jenom na Vás, jestli se chcete (sami či prostřednictvím vnoučat) zúčastnit této historické, by epochální události – založení Měsíční Republiky.

______________________________________________________________________________

Rozmyslete si sami, zda se jedná o podvod, nebo jen o podobný business jako prodávat pohlednice. Musím podotknout, že po tom, co jsme kutili vlastní Osadníky, věřím, že cena za hezký papír v plechový pixli odpovídá (zlevnili). Firma má opravdu pravdu v tom, že je hezké dát někomu kousek Měsíce. Mrzí mě ale, že se stále obchoduje v mlze a na dotaz s možnými odpověďmi ANO/NE se odpovídá značně nejednoznačně. Asi obchodní tajemství. Nečekal jsem, že mi nejistá odpověď přijde i od oficiálního orgánu, ale budiž – asi bych se taky neměl chuť zabývat se hloupou připomínkou šťouravého studentíka.

Zajímavé je, že žádný stát nesmí nárokovat nic mimozemského, ale úřad v Kalifornii může odklepnout majetkové nároky pana Dr. Dennise Hopea. Nechci se dožít toho, až dojde ropa a dojde na tučňáky.

Stejně tak, jako lze koupit pozemek na Měsíci, můžete si po sobě nechat pojmenovat asteroid nebo si pořídit hvězdu, vyjma Slunce. To už si totiž urvala jistá Španělka Ángeles Duránová, která v současné době kuje pikle, aby mohla po lidech požadovat daň z tepla a světla. Slibuju, že hned jak to udělá, půjdu ji žalovat, že mi ten její krám svítí do oken a nevidím pak nic na monitoru.

Autor: Martin Klíma | neděle 3.4.2011 12:40 | karma článku: 14,62 | přečteno: 2210x
  • Další články autora

Martin Klíma

Mladí doktoři chtějí mít svůj život aneb české zdravotnictví bude stát více a udělá méně

Už nějakou dobu nám tu bublá téma přesčasů a nedostatku doktorů ve zdravotnictví. Vedení i vedení vedení dřou zaměstnance na krev, namísto řešení skutečných příčin problému. Ale co s tím? Prostě nepracovat tvrdě, ale chytře.

20.11.2023 v 10:50 | Karma: 8,02 | Přečteno: 623x | Diskuse| Společnost

Martin Klíma

Ženy, přijměte se!

Dnes budu to největší hovado na světě, protože si ženy dovolím přirovnat k autům! Je to přesně tak. Ale pranýřujte mě, prosím, až po přečtení ...

7.9.2023 v 6:48 | Karma: 37,46 | Přečteno: 3301x | Diskuse| Společnost

Martin Klíma

Společnost zkratovaná internetem

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Někteří lidé si píší, co chtějí, a prochází jim to. A to dokonce i v případě, že o tom nic neví, není to pravda nebo to nemá hlavu ani patu.

6.1.2020 v 7:22 | Karma: 14,49 | Přečteno: 459x | Diskuse| Společnost

Martin Klíma

Řidič na přechodu srazil a usmrtil děvčátko. Hádejte, kolik let za to dostal ...

Člověk je přirozeně zvídavý tvor. Není se tedy čemu divit, že vám teď právě vrtá hlavou, jaká je trestní sazba za něco takového jako usmrcení chodce na přechodu. Myslíte, že se do trestu promítá, že se jednalo o dítě?

30.9.2019 v 6:46 | Karma: 21,12 | Přečteno: 2226x | Diskuse| Společnost

Martin Klíma

Letní tipy na cestování v MHD pro dámy

Hromadná doprava skrývá mnohé nástrahy a nebezpečí. Jednou z nejzranitelnějších skupin jsou dámy, a právě ty bych chtěl upozornit na věci, které je možná vůbec nenapadly. Pánové se jistě také rádi něco dozvědí.

17.7.2019 v 6:33 | Karma: 38,84 | Přečteno: 6519x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28,  aktualizováno  16:44

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Člověk, který se chce podělit o svůj přehled, nadhled, podhled, rozhled i průměty do jiných dimenzí při své cestě za nesmrtelností

Seznam rubrik