Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gumidos

19. 11. 2010 14:54
Takzvaný Centrální registr dlužníků

se kterým ovšem nespolupracuje prakticky žádná finanční instituce primárně pouze a jenom slouží k vydělávání peněz. Nikomu tedy nepomáhá a nikoho nechrání - to ani není jeho účelem.

0 0
možnosti

sampis

19. 11. 2010 12:20
Hlavní je si uvědomit,

že podobné seznamy nikoho nemohou ochránit, jen můžou dát do rukou nástroj násilníkům.

0 0
možnosti

petrph

19. 11. 2010 11:36
souhlas

Právě potřeba tohoto rozlišení činí šanci tohoto registru zhola nemožnou.Jeho tvůrci by museli mít mnohem větší přístup k informacím než si dovedou představit.

Informaci o odsouzení pedofila se lze dočíst z novin, další informace by si museli v registru hlídat a aktualizovat sami (propuštění z vězení, změny bydliště), a ty další ale potřebné jen velmi těžko.Třeba zda kde a jak se léčí zda může vycházet, po propuštění zda dochází k lékaři bere léky,nebo se naopak neléčí a je potenciálně rizikový.

Taky by museli mít přístup k policejním záznamům aby rozlišili ty podezřelé ale neodsouzené (pro nedostatek důkazů),a naopak ty kteří byli vyšetřováni,ale bylo prokázáno že nic spáchat nemohli..

Neboli,toto všechno jsou informace,ke který se policie dostane v případě pátrání.Ale permanentně? Měla by dostatek sil nejen aby tyto údaje evidovala a aktualizovala?Ale aby dokázala pedofily "hlídat" i když se zatím nic neděje?A zda bude toto ochotna dělat (kdyby ty informace měla) soukromá firma?

0 0
možnosti

Kozel_

19. 11. 2010 11:23
Nestojím o lidovou spravedlnost

Registr dlužníků, to má svoji logiku. S dlužníkem nebudete obchodovat, budete znát jeho obchodní historii, resp. dluhy. Kluli dluhům nebudete nikoho kamenovat či lynčovat. To zde nehrozí, podvodníků je v českých zemích hodně.

Registr pedofilů je na nic. Zčásti jde o cizí lidi, takže šikana na malé obci, přesun pedofila do nejlépe hlav. města. K čemu mi je, že jméno pedofila je na seznamu? Májí rodiče malých dětí právo či možnost legitimovat lidi v okolí dítěte? Zločin nepáchají zpravidla sousedi, ale pedofil si vybere oběť, která ho nezná a nemůže prozradit. Jiné zneužívání - to jsou strýčkové, otčímové či vlastní otcové, a vlastně i matky či nevlastní matky, tety. Zde pedofil (ale zneužívání dětí, to není jen záležitost pedofilie, jak ji lékaři definují), pokud jednou zneužívá, tak rodina i příbuzenstvo o tom vědí. Děti mezitím povyrostou, žena se zpravidla rozvede. Snad by měla o pedofilii vědět nová partnerka, ale spíš v případě, že chtějí mít děti. Jinak není důvod.

0 0
možnosti

Kozel_

19. 11. 2010 11:26
Re: Nestojím o lidovou spravedlnost

Tak to shrnu. Registr by nepomohl v reálné situaci (neznámý muž u školy - policie má možnost vidět do rejstříku trestů, rodiče cizího neznají jménem; známý - v rodině se o odsouzení ví), vedl by leda k ohrožení těch lidí. Pokud je někdo nebezpečný, ať je v detenčním ústavu, podroben kastraci atd. - a ne pouštět nebezpečné lidi ven a lidi, starejte se sami.

0 0
možnosti

Hellmoon

19. 11. 2010 10:41
i když veřejný být nemusí

jinak mám stejný názor R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS