Diskuse

Fanoušci KSČM

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ftdolton

27. 7. 2011 22:35
Njn,

na něco reagovali již někteří jiní diskutéři. Ale přeci jenom: je nemyslitelné, že by se situace vrátila zpět před r. 1989, kdyby byli nyní komunisté "u moci", t.j. asi ve vládě. I Z pohledu komunistů.

0 0
možnosti

epow

27. 7. 2011 22:51
Re: Njn,

Už jsem to zde uváděl. Jistě, že je pravděpodobnější, že,komunisté povedou demokratický stát. Tak jak je to zařízené, včetně dohledu EU, by se jen velmi těžko nastolovala totalita. Ve článku uvádím kontrasty - limitní stavy, chcete-li, ke kterým směřoval pán v autobusu. Chtěl jsem tak především zdůraznit jistou dávku absurdity v jeho slovech

0 0
možnosti

kaktusak

27. 7. 2011 16:49
Máte podivné představy

Práci si každý mohl hledat sám, jak si kdo život zařídil, takový ho měl, do zahraničí mohli cestovat všichni.

Kdo si hrabal bokem, tak byl zloděj a ne komunista a nejspíš v tom v daleko větší míře pokračuje i teď.

Skutečnou svobodu přinese až socialismus.

0 0
možnosti

Totedyne

27. 7. 2011 19:11
Re: Máte podivné představy

Mně se článek naopak líbil, a pochybuji, že vy jste tady tenkrát žil. Byly doby, kdy se nedalo jezdit ani do Polska. Autor článku přesně vystihl, že hrabání souviselo i s monopolem moci a neexistenci opoziční a novinářské kontroly. Skutečná svoboda je dána občanskými právy, nikoliv nějakým formálním spoluvlastnictvím výrobních prostředku, když stejně většina lidí nemohla se k nesmyslnému řízení firem vyjadřovat.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

27. 7. 2011 13:35
Na jakém realistickém základu se domníváte

že by komunisté u vesla byli schopni tak radikálně otočit směr vývoje, že by u nás nebyli žádní zahraniční turisti. Maximálně by snad čistě teoreticky byli schopni překlopit do podoby jugoslávské ekonomiky, a tam zahraničních turistů i banánů bylo až až. A v Německu to byl samý jugoslávský gastarbeiter.

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Člověk, který se chce podělit o svůj přehled, nadhled, podhled, rozhled i průměty do jiných dimenzí při své cestě za nesmrtelností

Seznam rubrik