Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Taky jsem byl mladý a myslel si, že jsem sežral Šalamounovo trus.

Škola by měla být také o tom, že jsou i povinnosti (občas nepříjemné). Nejen škola hrou.

Pedagog v.v. po více jak třiceti letech ve školství.

1 0
možnosti
MK

S tím souhlasím, pokud to z článku není patrné. Jediné, na co poukazuju, že se posunulo zacházení se zaměstnanci, které je vede k vyšší efektivitě práce a myslím si, že tyto postupy se do školství nepromítly v takové míře, jak by mohly. A hlavně, že většina rodičů je nedokáže promítnout do vychovy.

1 0
možnosti
RS

R90u64d28a 44S88l44a63v38í13k

15. 3. 2018 16:25

Není náhodou domácí úkol způsob, jak vést k samostatnosti při řešení úkolů? Dítě prostě dostane zadání, které se má samo pokusit vyřešit.

1 0
možnosti
MK

Ano, to nevyvracím. Rozebírám ale důvody, proč by mělo dítě úkol dělat, aby jedinou motivací nebylo odvrácení trestu za nesplnění

1 0
možnosti
Foto

Pokud se vzepřete nějaké státní instituci tak logika nehraje žádnou roli. Na nic jiného než na paragrafy neslyší.

Budoucnost vzdělávání tkví v těchto myšlenkách:

https://www.svobodauceni.cz/clanek/budoucnost-vzdelavani-nahradi-zakladni-stredni-vysoke-skoly/

0 0
možnosti

Začal jsem chodit do školy v r. 1936. Domácí úkoly byly teprve až od 4. třídy. To je podle mého názoru jádro problému. Aby děti byly ve věku, kdy jsou schopny úkoly samostatně vypracovat. Mladší žáci, asi do 10 let , se bez pomoci rodičů při psaní úkolů neobejdou. Mám zkušenosti s vlastními dětmi.

2 0
možnosti
JV

?8-o?To všechno myslíte vážně?

2 0
možnosti
MK

Všechno ne. Pokusil jsem se i o pár vtipů...

0 0
možnosti
Foto

Žiji na Mostecku a zde je velký problém, aby děti z určitých lokalit do škol vůbec chodili. O nějaké samostatné práci dětí či odpovědnosti rodičů se nedá vůbec uvažovat. Vycházíte z nereálných předpokladů.

3 0
možnosti
MK

Uvádím příklady, proč se pohled Táty parťáka rozhodně netýká spousty dětí. Svůj pohled opírám o svou představu průměrné rodiny. Uvědomuju si ale, že existují i více odlišné případy.

0 0
možnosti
Foto

Jen se modleme, aby se z Václava Klause ml. nestal ministr školství. Obáváme se, že nezamrzl jen o 30 let, ale o 70. Jablko nepadlo daleko od stromu.

Chudák Komenský musí v hrobě rotovat.

Skvělé kantory, o jakých se zmiňujete, jsem zažil jen tři.

R^

5 3
možnosti
Foto

"Táta parták" si asi nevšiml.že polovina manželství v Česku je rozvedena,včetně těch dvou jeho...a také si vubec nedokáže představit,že existují i lidé,kteří makají v 12ti hodinových směnách v ruzných montovnách a moc energie na své děti už nemají...

3 0
možnosti
JP

J71i59ř91í 73P50l60í49v71a

15. 3. 2018 10:46

Kdyby si rodiče mohli vybrat školu a existovala svobodná konkurence mezi školami, pak by si nikdo nemusel stěžovat na domácí úkoly - prostě by dal děti do školy, kde se domácí úkoly nedávají. Potom by nezáleželo na tom, že nemají oporu v legislativě. Když svobodně pošlu dítě do nějakého zařízení, tak zřejmě souhlasím s pravidly, které si to zařízení stanovilo.

Jenže školství centrálně řízené a povinné nesnáší konkurenci a svobodu. Proč je centrálně řízené a povinné? Protože je založené na předpokladu, že dítě se nevzdělává pro sebe, ale pro stát.

0 1
možnosti

Příliš dlouhý a nesrozumitelný BLOG!!

1 0
možnosti
MM

Tak se tím netrapte.

3 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Člověk, který se chce podělit o svůj přehled, nadhled, podhled, rozhled i průměty do jiných dimenzí při své cestě za nesmrtelností

Seznam rubrik