Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Myslíte si, že jste chytřejší než ostatní? Myslíte si, že jste lepší řidič, než ostatní? Ale aby dotaz nereálně nezahrnoval celý zbytek populace, omezil bych ho na "většina".

Na to asi téměř každý odpoví ano, včetně mne. Pokud jde o IQ, je to přeci jen snazší ověřit, než pokud jde o řízení, což jsem mimochodem udělal, ale ať je to, jak chce, v každém případě je dobré na sobě pracovat, protože (cituji z Vašeho odkazu):

"Hlupák nejenom že neví, že je hlupák, ale díky tomu, že je hlupák, je odsouzen zůstat hlupákem i nadále, neboť si nedokáže své hlupství připustit. Minimálně jedno východisko ale existuje – jsou jím znalosti, resp. kvalifikace (Schloesser et al., 2013). Když totiž v původní studii umožnili jedné skupině udělat si krátký desetiminutový kurz logického myšlení, hodnocení svého výkonu bylo reálnější. Dunningovými slovy (Kruger a Dunning, 1999): „Jediný způsob, jak dokázat lidem jejich nekompetenci, je udělat z nich lidi kompetentní.“"

0 0
možnosti
VH

Tak to pro mě by bylo celoživotně horší trauma, že jsem (možná ne zcela vlastní vinou) způsobil smrt člověka. Ty dva roky jednou skončí, svědomí je trvalé.

3 0
možnosti
PM

V tom odkazovaném případě také nezabilo chodkyni auto, ale programátoři a operátor rukou nerozdílnou. Popřípadě ti co měli koordinovat činnost mezi těmito subjekty. Takže prostě UBER.

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Člověk, který se chce podělit o svůj přehled, nadhled, podhled, rozhled i průměty do jiných dimenzí při své cestě za nesmrtelností

Seznam rubrik